کبد چرب درجهی ۴ یا همان سیروز کبدی، علایمی مشابه با حالتهای قبلی دارد و فرد مبتلا ممکن است دچار کاهش وزن، بیاشتهایی، ضعف، خارش، زردی پوست و دیگر موارد شود.
از نقطه نظر میزان پیشرفت بیماری، کبد چرب به ۴ درجه تقسیمبندی میشوند که هر کدام از انواع بیماریهای کبد چرب علایم و راهکارهای درمانی مربوط به خود را دارد:
بعضی از حرکات ورزشهایی مانند یوگا هم میتوانند به تنظیم چربی و کلسترول کمک کنند. از طرفی، انجام ورزشهای استقامتی، هر چند تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد، اما از میزان چربی کبد کم میکند.
به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری از جوشاندهی خاکشیر قبل از صبحانه میتواند نقش موثری در سلامت کبد داشته باشد.
آسیبهای ناشی از سیروز کبدی برگشتناپذیر خواهد بود. روند پیشرفت سیروز تدریجی بوده و پس از سالها باعث توقف کامل عملکرد کبد میشود که به این حالت نارسایی کبد میگویند. در نهایت این افراد نیاز به پیوند کبد پیدا خواهند کرد. در مواردی نادر، سیروز میتواند به سرطان کبد منجر شود.
این نمونه در زیر میکروسکوپ بررسی میشود و میتواند میزان تجمع چربی، التهاب، زخم و غیره در کبد را نشان دهد.
لیمو در کاهش انواع چربی خون به ویژه کلسترول و تری گلیسیرید و در نتیجه کاهش چربی کبد مؤثر است.
قند خونتان را جدی بگیرید؛ چنانچه زمینهی ابتلای به دیابت را دارید، اقدامات لازم برای کنترل آن را انجام دهید.
جو دوسر: کربوهیدراتهای غلات کامل مانند آرد جو دوسر به بدن انرژی میدهند. محتوای فیبر آنها نیز با ایجاد احساس سیری به کاهش اشتها و وزن کمک میکنند.
علاوه بر این، سرکه سیب عملکرد کبد سالم را تقویت میکند و التهاب کبدی را کاهش میدهد.
با این حال، کاهش وزن سریع ممکن است مضر باشد به همین دلیل است که باید با پزشک در مورد برنامه کاهش وزن مشورت شود.
نمونه برداری کبد چرب حسین معارفی از کبد (برداشت بخش کوچکی از نمونه بافت کبد) برای تعیین میزان پیشرفت بیماری کبدی در آزمایشگاه پاتولوژی
غلات سبوسدار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید: غلات کامل غیرفرآوری شده حاوی ویتامینهای ضروری هستند که برای تجزیه موفقیتآمیز مواد سمی که میتوانند پس از فرآیند فیلتر خون به کبد بروند، ضروری هستند.
فیبروز کبدی: التهاب مزمن کبدی منجر به ایجاد زخم بافتهای این اندام میشود. اسکارها در اطراف کبد و رگهای خونی هستند اما عملکرد کبد طبیعی است